ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κρυστάλλινη» και πεντακάθαρη η εξαγορά της EDS Σκοπίων λέει ο Σταθάκης

«Κρυστάλλινη» και πεντακάθαρη η εξαγορά της EDS Σκοπίων λέει ο Σταθάκης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κρυστάλλινη και πεντακάθαρη χαρακτήρισε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην εξαγορά της EDS Σκοπίων από τη ΔΕΗ ο Γιώργος Σταθάκης και καταλόγισε απόγνωση σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που ανασύρουν ένα θέμα από τη ναφθαλίνη.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Γιάννη Μανιάτη από το ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως η εξαγορά έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της εταιρίας και πως πρόκειται για μικρής εμβέλειας συναλλαγή, η οποία δεν είναι κάτι σπουδαίο.

Στην αναφορά δε, του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ότι την εισήγηση για την εξαγορά της EDS ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου των Σκοπίων έκανε η θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Γιώργος Λάτζας, που ο ίδιος ο κ. Σταθάκης ως υπουργός Ανάπτυξης είχε τοποθετήσει πρόεδρο στο ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε πως «όλο το χρονικό ακολουθεί την καθιερωμένη διαδικασία με την οποία γίνονται οι εξαγορές διεθνώς». Όπως είπε, «η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι σε απόγνωση, η εξαγορά έγινε με απόλυτη διαφάνεια, υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα».

Ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος δέχθηκε κριτική και για το γεγονός ότι δεν καταθέτει στη βουλή τη σύμβαση, επεσήμανε πως βάσει του νόμου συμβάσεις κάτω των 20 εκατ. ευρώ δεν «έρχονται» στη Βουλή. Στην επισήμανση του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη πως αν και τυπικά είναι καλυμμένος, θα μπορούσε να φέρει τη σύμβαση στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε πως τα «χαρτιά» θα είναι στη διάθεσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ