ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Μεγάλο πολιτικό ζήτημα η διαφοροποίηση Καμμένου

Σκουρλέτης: Μεγάλο πολιτικό ζήτημα η διαφοροποίηση Καμμένου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Είναι μεγάλο πολιτικό ζήτημα ένας απ' τους πρώτους υπουργούς και εταίρους της κυβέρνησης να έχει τέτοια διαφωνία» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τα όσα είπε το πρωί ο Πάνος Καμμένος στην ΕΡΤ για το plan b και την συγκυβέρνηση αλλά και για τη στάση των ΑΝΕΛ όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.

«Είναι θετικό», είπε ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, «που ο Πάνος Καμμένος αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει διευκρινήσεις οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις. Ότι την κύρια ευθύνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής την έχουν ο πρωθυπουργος και ο υπουργός Εξωτερικών».

«Εκείνο το οποίο κατά την γνώμη μου παραμένει πολιτικό ζήτημα είναι όταν ο κ. Καμμένος έχει μια μεγάλη διαφοροποίηση, μια διαφωνία για το θέμα της "Μακεδονίας" και λέει ότι "εγώ θα άρω την εμπιστοσύνη μου στην κυβέρνηση"» συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μια μεγάλη αντίφαση σε σχέση με τους τρείς λόγους που προέβαλλε για τους οποίους συγκυβερνάει. Πως λοιπόν έρχεσαι και λες ότι θα άρεις την εμπιστοσύνη σου; Αυτό, είναι μεγάλο πολιτικό λάθος. Η μεγάλη αντίφαση είναι από την πλευρά Καμμένου και δεν θα πρέπει ο ίδιος να κάνει πράξη αυτά που λέει αφαιρώντας την εμπιστοσύνη του απο την κυβέρνηση». Ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε ότι είναι πολιτικό ζήτημα αυτή η αντίφαση την οποία οφείλει να ξεδιαλύνει. «Αυτά ξεφεύγουν από τα όρια», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αναφορικά για το ενδεχόμενο άλλων συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχει πλειοψηφία «τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και να μην χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης η παρούσα κυβέρνηση, αν τεθεί τέτοιο ζήτημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ