ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντήσεις για τις «καταγγελίες» Παναγιωτάκη της ΔΕΗ ζητά η ΝΔ

Απαντήσεις για τις «καταγγελίες» Παναγιωτάκη της ΔΕΗ ζητά η ΝΔ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Απαντήσεις από τον Γιώργο Σταθάκη για όσα καταλογίζει στον ίδιο αλλά και τον προκάτοχό του Πάνο Σκουρλέτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν στη ΔΕΗ πάνω από 1 δις. ευρώ, ζητά η ΝΔ. 

Με επικεφαλής τον αρμόδιο τομεάρχη Κώστα Σκρέκα δεκαεννέα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ερώτησή τους στη Βουλή αναφέρουν ότι ο κ. Παναγιωτάκης τους κατηγορεί εμμέσως ότι αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της ΔΕΗ που έχει φθάσει μέσα σε τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2018, από μια ισχυρή κερδοφόρα και βιώσιμη εταιρεία να μετατραπεί σε εταιρεία «φάντασμα» με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αβέβαιο μέλλον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη οι έκτακτες δαπάνες της ΔΕΗ το 2015-2018 ανήλθαν σε € 1.200 εκατ. περίπου

Κυριότερα κονδύλια ήταν:
• Κάλυψη ελλείμματος ΑΠΕ : € 574 εκατ. (απόφαση του νυν υπουργού ενέργειας Γ. Σταθάκη)
• Δημοπρασίες ΝΟΜΕ : € 315 εκατ. (που είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης επί υπουργίας Π. Σκουρλέτη)
• Υπόθεση ENERGA -HELLAS POWER : € 128 εκατ.
• ΑΔΙ: € 73 εκατ. επίσης (είναι απόφαση του Δεκεμβρίου του 2015 επί υπουργίας Π. Σκουρλέτη).

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να παρακολουθεί μοιρολατρικά την περαιτέρω απαξίωση της ΔΕΗ χωρίς να παραθέτει κάποιο σχέδιο διάσωσης, παρά μόνο κλείνει τα μάτια στην σκληρή πραγματικότητα», αναφέρουν και προσθέτουν πως ο κ. Σταθάκης οφείλει σε κάθε περίπτωση να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον Πρόεδρο της εταιρείας ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν στη ΔΕΗ πάνω από 1 δισ. ευρώ, οδηγώντας την εταιρεία σε ζημιές. Ακόμη περισσότερο -και επειδή τυχόν μια κατάρρευση της ΔΕΗ θα παρασύρει μαζί της και το σύνολο της οικονομίας- οφείλει, συμπληρώνουν, άμεσα να εξηγήσει τι προτίθεται να κάνει ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα των πολιτών και του δημόσιου και να μπει επιτέλους φρένο στη διαρκή απαξίωση της ΔΕΗ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ