ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η παραίτηση Κοτζιά δεν επηρεάζει την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Φάμελλος: Η παραίτηση Κοτζιά δεν επηρεάζει την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Ο Νίκος Κοτζιάς τίμησε το χαρτοφυλάκιό του και τόλμησε να ανοίξει καίρια ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, τα οποία εμπλούτισε με τη σκέψη του και τον λόγο του. Πρόκειται για ζητήματα που είχαν μείνει εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, με ευθύνη κυρίως της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο αν. υπουργός ΠΕΝ. Σωκράτης Φάμελλος. 

Ο κ. Φάμελλος εξήρε το έργο του παραιτηθέντα υπουργού στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής της χώρας και σημείωσε ότι «η ανάληψη του χαρτοφυλακίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τονίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βαδίζει απαρέγκλιτα προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την πΓΔΜ, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τη γείτονα».

«Ο Νίκος Κοτζιάς έδωσε ρεαλιστική υπόσταση στην εξωτερική πολιτική της χώρας και ανέλαβε να κλείσει ανοικτά και χρονίζοντα ζητήματα στο πεδίο της διπλωματίας» είπε ο αν. υπουργός ΠΕΝ στον «Real 97.8 Fm», προσθέτοντας πως το συμφέρον της χώρας επιβάλλει καλές και ειρηνικές σχέσεις στην περιοχή, οι οποίες ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική των βαλκανικών χωρών, αλλά και τον ρόλο της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως μητρόπολης των Βαλκανίων.

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού αμέσως μετά την παραίτηση Κοτζιά, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στην εθνική γραμμή και στην υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ