ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία αναφορά με τρόικα για ΦΠΑ, λέει ο Φίλης

Καμία αναφορά με τρόικα για ΦΠΑ, λέει ο Φίλης
Ο Νίκος Φίλης αποχωρεί από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Προσλήψεις 1.000-2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προαναγγέλλοντας παράλληλα και γενναία δόση μόνιμων προσλήψεων την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι προσλήψεις θα «έρθουν» μέσα από την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, και προβλέπει ότι μέρος των χρημάτων ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα πάει για τις επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες επίλυσης ζητημάτων που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2015-2016.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 25.000 εκπαιδευτικοί και έχουν προσληφθεί μόλις 1.000, η οικονομική κρίση αλλά και πολιτικές επιλογές δεν επέτρεψαν την αναπλήρωσή αυτής της απώλειας με μόνιμο προσωπικό», τόνισε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε πως χωρίς μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα στα σχολεία.

«Αυτό το εκπαιδευτικό πρόβλημα που προκύπτει από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού γίνεται μεγαλύτερο για τα σχολεία ειδικής αγωγής, εκεί, όπου ο δάσκαλος είναι δεύτερος πατέρας και η δασκάλα δεύτερη μάνα», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Η ρύθμιση που κατατέθηκε προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απέδωσε τα κενά που υπάρχουν σε ρουσφετολογικές αποσπάσεις της κυβέρνησης. «Πόσες αποσπάσεις έκανε ο Κουράκης για να κάνει τα χατίρια στους φίλους του συνδικαλιστές πριν από τις εκλογές; Είστε δεύτερη φορά κυβέρνηση και θα κριθείτε για την ανεπάρκεια επτά μηνών», υποστήριξε.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι στη συνάντησή του με την τρόικα δεν έγινε καμία αναφορά για το θέμα της φορολόγησης στην ιδιωτική εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ