ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος για τα «πογκρόμ διώξεων»: Για τις ιδέες μου είμαι περήφανος

Παπαγγελόπουλος για τα «πογκρόμ διώξεων»: Για τις ιδέες μου είμαι περήφανος
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνέχεια στην κόντρα του με τη ΝΔ για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην αξιωματική αντιπολίτευση η φράση του περί «πογκρόμ διώξεων» επί ημερών προηγούμενης κυβέρνησης, έδωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή. 

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στο πόθεν έσχες, ο κ. Παπαγγελόπουλος διευκρίνισε ότι δεν αναφερόταν στις διώξεις των μελών της Χρυσής Αυγής, όπως αντιλήφθηκε η ΝΔ, αλλά επιχειρηματιών που είχαν χρέη στο Δημόσιο και πως το «όχι μόνο» πήγαινε σε πολίτες.

«Θα υπενθυμίσω τα πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως που έγιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους», είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, προκαλώντας αντιδράσεις. Σήμερα, υποστήριξε πως επί ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων το κράτος περνούσε χειροπέδες σε δυστυχισμένους ανθρώπους λόγω χρεών και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία των αυτοφώρων στη φυλακή και πως θα ήταν προτιμότερο οι άνθρωποι αυτοί να μην φυλακίζονται αλλά να εκτίουν εναλλακτικές ποινές.

«Για τις ιδέες μου είμαι περήφανος και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω, είναι οι ίδιες όταν ήμουν εισαγγελέας και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω τώρα επειδή είμαι υπουργός της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ