ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κύπρο θα επισκεφτεί ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ

Την Κύπρο θα επισκεφτεί ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Στην Κύπρο θα βρίσκεται το ερχόμενο διάστημα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ στο twitter, ο Αμερικάνος Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη στρατηγική των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο και πως θα αρχίσει το ερχόμενο διάστημα ένας στρατηγικός διάλογος μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Capture copy

Ανέφερε επίσης ότι σε λίγες μέρες θα ταξιδεύσει στην Κύπρο και πως οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν μεγαλύτερη παρουσία εδώ, όχι μόνο διμερώς αλλά και στην τριμερή μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη Μίτσελ θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου.

Σε δήλωσή του στην Hellas Journal, o Μίτσελ μεταξύ άλλων είπε:

«Ελπίζουμε να απομακρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση από (την αγορά) των S-400 και να κρατήσουμε την Τουρκία όχι μόνο σε τροχιά προς την πολιτική δύση, αλλά και προς τη στρατηγική δύση. Και νομίζω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας» .

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι καλό να δούμε την Ανατολική Μεσόγειο ως σύνορο και ένα πολύ ευάλωτο σύνορο. Έχουμε την ενισχυμένη παρουσίας της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι το Ιράν θέλει επίσης ένα παράθυρο στη Μεσόγειο. Συνεπώς, εργαζόμαστε για την ενίσχυση των σχέσεων με τις σταθερές δημοκρατίες στην περιοχή αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ