ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σάββατο στις 10.30 ορκίζεται υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας

Το Σάββατο στις 10.30 ορκίζεται υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, αύριο Σάββατο στις 10.30, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο και ως υπουργός Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον πρώην υπουργό Νίκο Κοτζιά μετά την πολύκροτη παραίτηση. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι δύο άνδρες ενώπιον του προσωπικού του υπουργείου, θα προχωρήσουν στην τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Σχετικά με την παραίτηση Κοτζιά και την 9σελιδη επιστολή που του παρέδωσε ο τέως υπουργός, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε από από τις Βρυξέλλες ότι «δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν θα το κάνω και τώρα με την επιστολή Κοτζιά. Για εμένα το θέμα έχει λήξει και δεν θα δώσω συνέχεια».

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία, ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Ν. Κοτζιά. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, στη δήλωσή της αναφέρει πως «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά» επισημαίνοντας πως από τη μία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη την ώρα που ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του λέει ότι έχει λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ