ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Δεν θα κάνουμε πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας

Μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Δεν θα κάνουμε πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας
EUROKINISSI/ ΓΡ. Τ. /ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Καλές σχέσεις με την Τουρκία επιθυμεί η Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του Πάνου Καμμένου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του.

«Εμείς επιθυμούμε με την Τουρκία να έχουμε καλές σχέσεις. Βλέπετε εδώ ότι είναι και η τουρκική σημαία και συνεκπαιδεύονται μαζί μας οι Τούρκοι στο ΚΕΝΑΠ. Και είναι και προς το συμφέρον και της Τουρκίας οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε μαζί, αλλά δεν θα κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΝΑΠ, όπου βρισκόταν και ο Τζέφρι Πάιατ.

«Στολίδι για τη χώρα» χαρακτήρισε ο κ. Καμμένος το ΚΕΝΑΠ αλλά και την Κρήτη, ενώ μίλησε για τη συμβολή του στο θέμα της εκπαίδευσης για τη θαλάσσια ασφάλεια.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα δέκα χρόνια λειτουργίας του ΚΕΝΑΠ. Ενός κέντρου εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ για τη θαλάσσια ασφάλεια, το οποίο μας έχει κάνει περήφανους. Αυτό το κέντρο αποτελεί το στολίδι και της Κρήτης και της Ελλάδος, που με σκληρή δουλειά οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και στρατεύσιμοι έχουν καταφέρει να κάνουν πρότυπη εκπαίδευση σε σχέση με τη θαλάσσια ασφάλεια».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέδεσε το θέμα της θαλάσσιας ασφάλειας με τις εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων:

«Σήμερα που γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια του ΚΕΝΑΠ, στην Κύπρο βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο κ. Μίτσελ. Βρίσκεται εκεί για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις της συνεργασίας της ΕΧΟ Mobbil με την Κυπριακή Δημοκρατία. Γνωρίζεται ότι η ΕΧΟ Mobbil, πριν από λίγες ημέρες, υπέγραψε και με την Ελλάδα για την αρχή της εξόρυξης του φυσικού αερίου στην περιοχή της Κρήτης, στον Πατραϊκό και το Ιόνιο Πέλαγος. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του ΚΕΝΑΠ και να πω πως είμαι υπερήφανος σαν υπουργός, όπως υπερήφανος είναι και ο ελληνικός λαός, γιατί πράγματι δεν εκπαιδεύουν τις συμμαχικές δυνάμεις αλλά κάθε χρόνος που περνά εξελίσσονται και διδάσκουν στο θέμα της θαλάσσιας ασφάλειας. Και η γεωπολιτική άνοδος της πατρίδας μας οφείλεται και σε αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ