ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις για την έγκριση της πρότασης Ζάεφ

Οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις για την έγκριση της πρότασης Ζάεφ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ικανοποίησή τους για την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζουν στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε» ήταν το μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

«Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ Κατρούγκαλος

«Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ. Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κ. Σβίγκου αναφέρει: «Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συνανάπτυξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ