ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Καμμένου από το VMRO: Καμία σύμπλευση με ανθέλληνες φασίστες

Αποστάσεις Καμμένου από το VMRO: Καμία σύμπλευση με ανθέλληνες φασίστες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αποστάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεφ, το VMRO-DPMNE, παίρνει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «ανθέλληνες φασίστες», σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής των γείτονος χώρας για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Καμμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εθνικής το πρωί της Κυριακής, παραθέτοντας σύνδεσμο για ένα άρθρο που κάνει λόγο για «εγκληματική» και «ανθελληνική» δράση του κόμματος.

Μεταξύ άλλων το άρθρο που αναρτά ο κ. Καμμένος γράφει: «Θα πρέπει λοιπόν να καταστεί ξεκάθαρο. Εμείς διαφωνούμε με την χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία του γειτονικού κράτους, αποκλειστικά για λόγους ηθικής και ιστορικής αλήθειας. Χωρίς καμμία άλλη σκοπιμότητα, όπως αυτές που υπηρετούν οι ελλαδέμποροι, ομοϊδεάτες του VMRO ή οι διαπλεκόμενοι που χρησιμοποιούν την "Μακεδονία" ως φερετζέ για να γλιτώσουν από τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, ρίχνοντας την κυβέρνηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος, που κατ' επανάληψη έχει αναφερθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε υιοθετήσει τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας βουλευτών του VMRO λίγο πριν ολοκληρωθεί η υπερψήφιση της πρότασης Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ