ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέψευσε τα περί υγειονομικής βόμβας λόγω προσφυγικού ο Ξανθός

Διέψευσε τα περί υγειονομικής βόμβας λόγω προσφυγικού ο Ξανθός
EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ότι μεταχειρίζεται το προσφυγικό με χυδαίο, λαϊκίστικο τρόπο, στοχεύοντας στα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Ξανθός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. 

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Ιάσονα Φωτήλα από τη ΝΔ για «λανθασμένη αντιμετώπιση της υγειονομικής βόμβας στη Μόρια από το υπουργείο Υγείας», ο κ. Ξανθός διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Από τα 3.500 κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα στον καταυλισμό της Μόριας, επειδή είχαν γίνει οι κατάλληλοι εμβολιασμοί, παράλληλα υπήρξε επιδημιολογική επιτήρηση όταν εντοπίστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας ή σποραδικά φυματίωσης και δεν υπήρξε καμία διασπορά ούτε στον καταυλισμό, ούτε στην ευρύτερη περιοχή», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας και χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τα όσα ακούγονται και γράφονται περί υγειονομικής βόμβας.

«Δεν ενδιαφέρεστε για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι τα ψηφαλάκια της ακροδειάς», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ. Με αφορμή δε, την καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ ότι αδελφή εν ενεργεία υπουργού προσελήφθη με το πρόγραμμα «PHILOS» για να προσφέρει ιατρική βοήθεια στη Μόρια και τελικά με υπουργική απόφαση έγινε σύμβουλος του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Ανδρέας Ξανθός καταλόγισε χυδαίο αντιπολιτευτικό λόγο και υποκρισία στη ΝΔ.

«Δεν μπορείτε να προσβάλλετε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, κάνουμε αμάν να ενισχύσουμε με κίνητρα για να έρθουν γιατροί και διαπολιστιστικοί διερμηνείς και εσείς στοχεύετε στα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ