ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριο κόντρα Σπίρτζη - Μανιάτη στη Βουλή

Άγριο κόντρα Σπίρτζη - Μανιάτη στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή Χρήστος Σπίρτζης και Γιάννης Μανιάτης με αφορμή την κατηγορία του υπουργού Υποδομών πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ουρά της ΝΔ.

«Κύριε Καραμανλή ορισμένους από το ΚΙΝΑΛ πάρτε τους από τώρα στη ΝΔ για να τελειώνουμε, άλλωστε έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους από την εποχή Σαμάρα, όπως ο κ. Μανιάτης», ήταν η φράση που εξόργισε τον βουλευτή της ΔΗΣΥ που ζητούσε επίμονα τον λόγο για να απαντήσει στις «αθλιότητες», όπως είπε.

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Επειδή στα υπόγεια του Μαξίμου σας ενδιαφέρει πολύ το μέλλον του κινήματος Αλλαγής, σας ενημερώνω ότι το Κίνημα Αλλαγής, που αποτελεί για σας τον στρατηγικό εχθρό και αντίπαλο, θα έχει διπλάσιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές».

Ο κ. Μανιάτης προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον παριστάμενο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη ότι συνεργάζεται εδώ 3,5 χρόνια με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο και συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο, όπου δύο υπουργοί, οι κ.κ. Καμμένος και Κοτζιάς αντήλλαξαν αλληλοκατηγορίες για αδιαφάνεια στην διαχείριση μυστικών κονδυλίων και κανείς δεν πήρε το λόγο.

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Μαθήματα από ανθρώπους που έκαναν καριέρα στο ΠΑΣΟΚ και τώρα λένε ότι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουμε, όσοι μείναμε όρθιοι θα συνεχίσουμε και θα γίνουμε περισσότεροι».

Άμεση ήταν η απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη που απευθυνόμενος στον Γιάννη Μανιάτη, είπε πως εκείνος ήταν υπουργός του Αντώνη Σαμαρά.

ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: «Υπήρξατε στο άμεσο παρελθόν υπουργός του κ. Σαμαρά, όχι του κ. Τσίπρα. Θέλετε να γίνεται υπουργός του κ. Μητσοτάκη, δικαίωμά σας»

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Κι εσείς υπουργός του Καμμένου είστε κ. Σπίρτζη… Μαθήματα τέτοιου είδους δεν είναι αποδεκτά από σας. Η καρέκλα που κρατάτε δεν θα την ξαναδείτε γιατί τους γενίτσαρους η ιστορία τους βάζεις στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είστε περίπτωση γενίτσαρου που πρόδωσε ιδέες και πορεία. Συγχαρητήρια που είστε υπουργός του κ. Καμμένου».

Οι επίμαχες φράσεις με εντολή της προέδρου της Επιτροπής Εύης Καρακώστα διαγράφηκαν από τα πρακτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ