ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται τροπολογία για τη λειτουργία ιατρικά εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών

Έρχεται τροπολογία για τη λειτουργία ιατρικά εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών

Στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται τροπολογία του υπουργείου Υγείας, για τη λειτουργία εποπτευόμενων ιατρικά χώρων για τη χρήση ναρκωτικών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή, η τροπολογία θα κατατεθεί άμεσα και προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις της λειτουργίας αυτών των χώρων. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μητρώο και όσοι εντάσσονται σε αυτό δεν θα διώκονται.

«Έχουμε πειστεί απόλυτα ότι είναι ένα μέτρο μείωσης της βλάβης» τόνισε ο κ. Ξανθός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Κώστα Μπαργιώτα.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ήδη λειτουργούν 90 τέτοιοι εποπτευόμενοι χώροι σε 7 - 8 ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι στόχος είναι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, ενώ επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ε.Ε στη θεραπευτική κάλυψη των εξαρτημένων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαργιώτας αντέτεινε ότι το κόμμα του είχε καταθέσει τροπολογία για τη λειτουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ψυχότροπων ουσιών, την οποία όμως η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών χωρίς Εθνικό Συντονιστή.

«Εμείς θα επανακαταθέσουμε την τροπολογία με την πρώτη ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Μπαργιώτας και καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη λύση του προβλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ