ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου της κίνησης Κοτζιά στις εθνικές εκλογές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου της κίνησης Κοτζιά στις εθνικές εκλογές
EUROKINISSI/ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου της Κίνησης «Πράττω» στις εθνικές εκλογές ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι «η Κίνηση ήδη ετοιμάζεται για την επιλογή υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

«Σήμερα όχι, για αύριο, ρωτήστε με αύριο», απάντησε σχετικά ο κ. Κοτζιάς στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την παραίτησή του, στην τηλεόραση CRETA.

Σχολιάζοντας το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης ο κ. Κοτζιάς είπε πως εκείνος απλά ετοίμασε τα Προεδρικά Διατάγματα και δεν «υλοποίησε» την επέκταση, ενώ ερωτώμενος για το «βιαστικό» της σχετικής ανακοίνωσης κατά την παράδοση του υπουργείου Εξωτερικών απάντησε πως «δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί η Βουλή».

Ο πρώην υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και στις δηλώσεις που ακολούθησαν εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο και την προσωπικότητα του περιφερειάρχη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ηρθαμε για να εκφράσουμε την βαθιά εκτίμηση στο έργο του κ. Περιφερειάρχη και να δηλώσουμε ότι το «Πράττω» που είναι μια πολύ ζωντανή δύναμη και ισχυρή θα έλεγα στην Κρήτη, την πλήρη μας υποστήριξη στο έργο του, στην προσωπικότητά του και στις προοπτικές που υπάρχουν για το νησί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ