ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ζενίθ η πολιτική σύγκρουση για τις καταγγελίες Κοτζιά και την υπόθεση Παπαντωνίου

Στο ζενίθ η πολιτική σύγκρουση για τις καταγγελίες Κοτζιά και την υπόθεση Παπαντωνίου
EUROKINISSI

Διαστάσεις μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση των δημόσιων καταγγελιών του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά σχετικά με τα όσα έγιναν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο τα οποία και οδήγησαν στην παραίτησή του.

Δύο μέρες μετά τις καταγγελίες Κοτζιά ότι ο Πάνος Καμμένος έκανε, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, αναφορά για χρηματισμό μελών της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος προκειμένου να περάσει η πολιτική για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, ο υπουργός Άμυνας επέλεξε να δώσει συνέχεια στη κόντρα με ένα retweet.

Ο υπουργός Άμυνας διαψεύδει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έκανε αναφορά σε χρηματισμό μελών της κυβέρνησης: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες», αναφέρει στο tweet του ο Πάνος Καμμένος», σημειώνει σε ανάρτησή του.

Αργότερα, σε άλλη δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Καμμένος είπε:

«Στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα. Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι 50 εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζα, που δεν έχει να κάνει σχέση με την κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στην ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόσθεσε, εξάλλου, ότι «η κυβέρνηση έχει Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο κρατούνται πρακτικά» και τόνισε ότι «όσοι μίλησαν, όπως ο Χρήστος ο Σπίρτζης, ήταν ξεκάθαροι».

Νωρίτερα σήμερα ο Πάνος Καμμένος είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter άρθρο ιστοσελίδας που απηχεί τις απόψεις των ΑΝΕΛ. «Ο Πάνος Καμμένος ότι έχει να πει το λέει ευθέως, επώνυμα και με πολιτική αξιοπρέπεια. Όχι με διαρροές σε πιστόλια της διαπλοκής» είναι το σχόλιο που συνοδεύει το άρθρο και το οποίο, προφανώς, αφορά τα όσα υποστήριξε ο Νίκος Κοτζιάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Κρήτη.

«Αυτοί που πολιτεύονται με "διαρροές", μην ενοχλούνται μετά από την μπόχα. Ζούμε την εξωφρενική κατάσταση να έχουμε πολιτικούς που συκοφαντούν τους "αντιπάλους" ή μη με νυχτερινές διαρροές σε πιστόλια της διαπλοκής και έπειτα σχολιάζουν τις δικές τους διαρροές "περισπούδαστα και εξοργισμένα"! Και οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, παρουσιάζουν τις διαρροές του συνομιλητή τους ως θέσφατα, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την προπαγάνδα την οποία κάνουν. Και στήνουν ολόκληρα σενάρια πάνω σε διαρροές που οι ίδιοι διακίνησαν! Όσο λοιπόν αφορά τον Πάνο Καμμένο, ουδέποτε προέβη σε οποιαδήποτε διαρροή προς οποιοδήποτε πιστόλι της διαπλοκής. Τα πιστόλια της διαπλοκής είναι διαχρονικά απέναντι του. Αν είναι ένας πολιτικός ο οποίος μιλά ευθέως, έξω από τα δόντια και επώνυμα, αυτός είναι ο Καμμένος. Όσοι λοιπόν πάνε να του χρεώσουν μυθεύματα και συκοφαντίες που οι ίδιοι έχουν διακινήσει, έχουν γίνει αρλεκίνοι και όχι μόνον πολιτικοί», σημειώνεται στο άρθρο.

Υψηλούς τόνους από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση διατηρεί υψηλούς τόνους επαναφέροντας καθημερινά το αίτημα για δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το μεσημέρι στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά διατυπώνοντας μία σειρά από νέα ερωτήματα που, όπως λέει, προκύπτουν για την υπόθεση. «Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς; Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία; σημειώνει, μεταξύ άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το γάντι σήκωσε αμέσως η κυβέρνηση που με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου κατηγορεί τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΚΙΝΑΛ για απόπειρα αποπροσανατολισμοού από την υπόθεση Παπαντωνίου. «Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους, η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν. Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Νωρίτερα η κυβέρνηση κράτησε αποστάσεις από τα όσα υποστήριξε ο Νίκος Κοτζιάς. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι δεν άκουσε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο τον κ. Καμμένο να υποστηρίζει τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κοτζιάς. «Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη συμφωνία», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ