ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Σπυράκη για την ανομία στα πανεπιστήμια

Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Σπυράκη για την ανομία στα πανεπιστήμια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε η σημερινή ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν η Μαρία Σπυράκη, αναφορικά με το «καθεστώς παραβατικότητας» στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά την παρέμβαση της Κομισιόν για τα «περιστατικά ανομίας» ώστε να προστατευθούν «πρωτίστως οι ερευνητές και οι φοιτητές αλλά και τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων για την έρευνα», εγείροντας παράλληλα ζήτημα παρακώλυσης του ακαδημαϊκού έργου που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους.

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει τους πολίτες φοβισμένους, τους επενδυτές μακριά από τη χώρα και, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ερώτηση της εκπροσώπου της ΝΔ κυρίας Σπυράκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέλει και τα ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις» απαντάει με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Επειδή η ασφάλεια είναι δικαίωμα για όλους και δημόσιο αγαθό, επειδή όλοι ξέρουμε τη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τα δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά, και επειδή γι αυτό ακριβώς έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών οι ιδεοληπτικές της εμμονές σε ένα κράτος καταστολής, όλοι καταλαβαίνουν ότι η ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνα χάους για τη χώρα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η ΝΔ αδιαφορεί και για την πραγματικότητα, αδιαφορεί και για τη χώρα, γιατί στ’ αλήθεια δεν αντέχει άλλο εκτός εξουσίας» σημειώνει το υπουργείο.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της ΝΔ σε δήλωσή της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τις επιλογές, τις ιδεοληψίες και τις εσωτερικές της ίντριγκες, αντί να υποστηρίξει υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Οι καταστροφές και η ανομία στα πανεπιστήμια εξελίσσονται πλέον σε καθημερινότητα. Μέσα Μεταφοράς καίγονται. Εγκληματίες ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στα κέντρα των πόλεων. Χιλιάδες πολίτες πέφτουν θύματα κλοπής ή ληστείας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό και προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, καταλήγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει την ασφάλεια για όλους τους πολίτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ