ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιόρλας: Μέχρι και 95% η επιδότηση στεγαστικού δανείου για εισοδήματα έως 8.000 ευρώ

Πιτσιόρλας: Μέχρι και 95% η επιδότηση στεγαστικού δανείου για εισοδήματα έως 8.000 ευρώ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μέχρι το 95% φθάνει η επιδότηση στεγαστικού δανείου για εισοδήματα έως 8.000 ευρώ, επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο Στέργιος Πιτσιόρλας και επεσήμανε ότι η εφαρμογή του μέτρου επιδότησης των δόσεων των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων ξεκινά από 1/1/2019.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καρρά από τη ΔΗΣΥ για τους εγγυητές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, παρέπεμψε στο νόμο για τα κόκκινα δάνεια που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επεκτείνει την προστασία των εγγυητών όχι μόνο στα οικογενειακά, αλλά και στα επιχειρηματικά δάνεια. Κατά συνέπεια, χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων μπορούν να κάνουν και εκείνοι εάν και προσφύγουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σύμφωνα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα, η διαδικασία για τον εγγυητή είναι εξαιρετικά πιο απλή, καθώς γίνεται αυτόματα σε συνεννόηση μόλις κατατεθεί η αίτηση.

«Προσπαθούμε να πάρουμε όσα μέτρα μπορούμε για να προστατεύσουμε την α’ κατοικία και όσο είναι αυτή η κυβέρνηση δεν θα διαταραχθεί αυτό το πλαίσιο», είπε και διαμήνυσε πως πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθεί ο όγκος των κόκκινων δανείων και να μην πληρώσει το κόστος ο ελληνικός λαός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ