ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου για Εξεταστική για την υγεία: Η σκευωρία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αποκαλυφθεί

Χριστοφιλοπούλου για Εξεταστική για την υγεία: Η σκευωρία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αποκαλυφθεί
eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ως πράξη προεκλογικής πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων της κυβέρνησης βλέπει η ΔΗΣΥ την Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία, με αφορμή τις διαρροές της πλειοψηφίας για το πόρισμα αλλά και τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για πέντε πρώην υπουργούς. 

Με δήλωση της βουλευτού και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής Εύης Χριστοφιλοπούλου, η ΔΗΣΥ κάνει λόγο για «μυθεύματα» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν έχουν ούτε νομικό ούτε αποδεικτικό έρεισμα στις εργασίες της Επιτροπής.

«Στις επιμέρους υποθέσεις (Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ) δόλια κατάχρηση δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα ούτε προέκυψε, ούτε καταλόγισε κανείς πλην του γνωστού πλέον συκοφάντη Π. Πολάκη. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν και αναπαράγουν τις προσφιλείς τους μεθόδους και την επιχειρηματολογία των κουκουλοφόρων της Νοβάρτις», αναφέρει και τονίζει ότι θέση της ΔΗΣΥ ειναι να βγουν όλα στο φως και να ελεγχθούν όλα, «αλλά όχι με διαρροές, συκοφαντίες και στημένα πολιτικά παιχνίδια».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζει ακόμη, ότι οι διαρροές πριν καν κατατεθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής ευτελίζουν τη δημοκρατία και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, ενω παράλληλα, στηλιτεύει το γεγονός ότι εκτός διερεύνησης έμεινε η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή, όπου "υπήρξε αλόγιστη σπατάλη και διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης", αλλά και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκεί όμως που υπήρξε σκάνδαλο, στην αλόγιστη σπατάλη και τη διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της δεξιάς το 2005-2009, η εξεταστική αντί να ασχοληθεί σε βάθος, επέλεξε το «κουκούλωμα». Διότι η πραγματική ζημία του Δημοσίου προκύπτει από την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 2,43 δις ευρώ το 2004 στα 5,1 δισ. ευρώ το 2009. Δαπάνη, που με πρωτοβουλίες, ανθρώπων που τώρα στοχοποιούνται, έπεσε στα 2,8 δις ευρώ το την περίοδο 2009-2011 και στα 2 δις το 2014», αναφέρει και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή, η ίδια Εξεταστική επιλέγει συνειδητά να σιωπήσει και να αφήσει στο απυρόβλητο τα έργα και ημέρες των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορούν τις αλχημείες Πολάκη στις προσλήψεις των ΜΕΘ, είτε την παράλειψη ανατιμολόγησης των φαρμάκων το 2015, που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να κερδίσουν εκατομμύρια σε φάρμακα που οι τιμές τους θα μειώνονταν. Ποιος ζημίωσε λοιπόν και ποιος ωφέλησε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ