ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος σε Ερντογάν: Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου

Καμμένος σε Ερντογάν: Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα και ειδικότερα προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την τοποθέτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο. 

«Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Οι πειρατές κρίνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανέναν και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ».

Να υπενθυμίσουμε πως σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την καθέλκυση μιας νέας κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ο Ερντογάν είχε τονίζει πως «η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει μονομερείς προσπάθειες εξόρυξης φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες για την εξόρυξη φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις οποίες θα έχει αποκλειστεί η Τουρκία και η “Βόρεια Κύπρος”», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, προειδοποιώντας πως «εκείνοι που νόμιζαν πως μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο ενάντια στην Τουρκία, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα τεράστιο λάθος».

Ξεκαθάρισε πως «δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη άλλων χωρών. Το μόνο που κάνουμε είναι να προστατεύουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των “αδελφών” μας».

Σημείωσε ακόμη πως οι εξελίξεις που διαδραματίζονται τελευταία στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίου δείχνουν την αναγκαιότητα ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού. «Η αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων ενισχύεται με κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στο στόλο μας», είπε σύμφωνα με τη Hurriyet και πρόσθεσε:

«Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν πειρατή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ