Πόρισμα ΝΔ για Ερρίκος Ντυνάν: Δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση πώλησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», σύμφωνα με τη ΝΔ

Στο πόρισμα των βουλευτών της που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή, επισημαίνεται ωστόσο, η κακοδιαχείριση από πλευράς της διοίκησης Μαρτίνη που δημιούργησε σωρεία χρεών συνολικού ύψους 300.000.000 ευρώ τόσο σε ιδιώτες και σε Τράπεζες όσο και στο ελληνικό δημόσιο.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ «όσες νομοθετικές πρωτοβουλίες πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση έγιναν με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος καθώς με καμία εξ αυτών δε ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο, αλλά ούτε και προέκυψε προσωπικό οικονομικό ή πολιτικό όφελος για κάποιον από τους εμπλεκόμενους».

Σύμφωνα με τη ΝΔ η παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου και οι επιλογές θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα του τελικού αποτελέσματος, των εναλλακτικών επιλογών τη χρονική περίοδο που οι αποφάσεις ελήφθησαν και κυρίως την αναλογία κόστους-οφέλους για το ελληνικό δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές.

Στο 53 σελίδων πόρισμα η ΝΔ υπογραμμίζει πως «δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν».

Σημειώνεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης της διοίκησης Μαρτίνη έχοντας καταλήξει και σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή.

Για τη ΝΔ είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά την διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού.

Διαβάστε επίσης