Νέο άνοιγμα στην κοινωνία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Πηγή: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την έγκριση κειμένου συμπερασμάτων για κρίσιμα θέματα που αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις.

Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα περιλαμβάνονται οι θέσεις για τη διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία, για το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, το προσφυγικό και την κρίση στη Μέση Ανατολή, τη δεύτερη φάση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο που έχει να διαδραματίσει το κόμμα στην πορεία προς το Συνέδριο, αλλά και το ρόλο και τη σχέση του κόμματος με την Κυβέρνηση. Η Κεντρική Επιτροπή συζητά εξάλλου τη διοργάνωση μιας πολιτικής εκστρατείας η οποία θα αποτυπώνει τη συλλογική βούληση για ένα νέο άνοιγμα του κόμματος στην Κοινωνία.

Το στίγμα της βούλησης αυτής έδωσε χθες ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που είπε ότι «το κόμμα πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνδεσης με την κυβέρνηση. Όχι για να γίνει κομμάτι του κράτους και συνδιαχειριστής της διαφθοράς και των πελατειακών δικτύων, όπως τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αλλά για να διασφαλίσει τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης με την ίδια την κοινωνία».

Στόχος είναι, όπως καταγράφεται από τις τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής ένα συνέδριο ζωντανό εργαστήρι πολιτικού διαλόγου που θα αφορά την ίδια την κοινωνία.

Στο κλίμα αυτό ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτης Ρήγας υπογράμμισε χθες στην ΚΕ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε ένα συνέδριο στρατηγικής, ένα συνέδριο ταυτότητας, όχι κλεισμένος στο καβούκι του αλλά βλέποντας προς την κοινωνία και τις ανάγκες της, βλέποντας προς την Ευρώπη και τις αλλαγές σε αυτήν».

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης