ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Ξανθού για εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας

Έκκληση Ξανθού για εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Έκκληση στους εργαζομένους στο χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα εκείνους που έρχονται σε επαφή με ευαίσθητες ομάδες, να εμβολιάζονται, απηύθυνε στη Βουλή ο Ανδρέας Ξανθός.

«Οι επαγγελματίες υγείας, ιδιαίτερα αυτοί που είναι σε ευαίσθητα τμήματα, που νοσηλεύουν ανοσιοκατεσταλμένους ασθενείς, παιδιά, δεν θα είναι επιτρεπτό και δεν θα είναι ανεκτό να μην εμβολιάζονται συστηματικά και να μην ελέγχεται αυτό», είπε, συμπληρώνοντας πάντως, πως τα τελευταία δυο- τρία χρόνια, υπερδιπλασιάστηκε το ποσοστό των εμβολιασμένων επαγγελματιών υγείας.

«Μάλιστα σε δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας έχουμε ποσοστά που ξεπερνούν το 50%. Στα νοσοκομεία όχι τόσο και πρέπει να σκεφτούμε και άλλα πράγματα και άλλες παρενέργειες, γιατί ξέρετε σε αυτή τη χώρα πολλές φορές με το πρόσχημα καλών επιλογών γίνονται "τερατώδη" πράγματα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας ενημερώνοντας τη Βουλή για την εμβολιαστική πολιτική.

Τόσο πάντως, ο κ. Ξανθός όσο και οι επιστήμονες που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους, επεσήμαναν αφενός πως δεν παρατηρείται κίνημα κατά των εμβολιασμών και αφετέρου ότι παρατηρείται αυξανόμενη εμπιστοσύνη σε θέματα που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τη διαφωνία του με την επιβολή κυρώσεων στους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν ή να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, λέγοντας πως «δεν θα εμπλέξουμε τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ