ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν διεκδικώ διορισμό

Μπακογιάννης: Διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν διεκδικώ διορισμό
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Το να περιορίζεται η κριτική στο πρόσωπό μου, στην καταγωγή μου είναι φθηνό και προσβλητικό απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με έχουν εμπιστευθεί όλα αυτά τα χρόνια να τους υπηρετήσω, αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του.

«Μετά από 9 χρόνια συστηματικής δουλειάς στην Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες γνωρίζουν ποιος είμαι» σημειώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή», τονίζοντας ότι «διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν διεκδικώ διορισμό».

Ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές αρμοδιότητες που δεν ασκούνται επαρκώς, και υπογραμμίζει τόσο το ότι «ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι αποκλειστικά δουλειά του δήμου» όσο και το ότι ο ίδιος, έστω κι αν δεν έχει την αρμοδιότητα «θα κλείσω την λακκούβα και ας έλθουν να την ανοίξουν, θα αλλάξω την λάμπα σε μια παιδική χαρά και ας έλθουν να την βγάλουν».

Επανέλαβε την αντίθεσή του στην απλή αναλογική στους δήμους, προσθέτοντας ότι ως υποψήφιος θα παρουσιάσει κοστολογημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα ζητώντας την έγκριση των πολιτών και εάν εκλεγεί θα το καταθέσει αυτούσιο στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Τάσσεται, για το ζήτημα των ναρκωτικών, υπέρ της δημιουργίας «κλειστών χώρων ελεγχόμενης και εποπτευόμενης χρήσης» και υπέρ της εφαρμογής νόμων και κανόνων σε ότι αφορά πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς όμως αυτοί να περιθωριοποιούνται.

Ο κ. Μπακογιάννης προτείνει την ενοποίηση των χώρων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου και το ανακαινισμένο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» σε μια «όαση πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας».

Εξήγησε ότι αναφέρεται «στην επέκταση του Μουσείου στο Μετσόβιο, όπου σήμερα στεγάζεται η Αρχιτεκτονική».

Στην παρατήρηση ότι το Πολυτεχνείο «είναι η καρδιά του κρατιδίου των Εξαρχείων» απάντησε: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε πως δεν μπορεί να είμαστε όμηροι των λίγων και των ακραίων», προσθέτοντας ότι θα ανοίξει διάλογο με τις πρυτανικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και «θα αναδείξουμε την ιστορικότητα του κτιρίου που συνδέεται και με την εξέγερση του 1973. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας μας την ευθύνη του. Η παρέμβαση αυτή (σ.σ. της συνένωσης των χώρων) θα έχει τεράστιο όφελος για τη δημόσια ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη».

Ως προς την, επίσης, παρατήρηση, ότι «αυτό δεν γίνεται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε:

Δεν έχετε κουραστεί να λέτε "δεν γίνεται"; Η συμφιλίωση με την στασιμότητα ισοδυναμεί με παραίτηση. Προφανώς δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη όλοι μαζί αν θέλουμε να έχουμε αστική αναζωογόνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ