ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη

Χρυσοχοΐδης: Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη
Eurokinissi/φωτογραφία αρχείου

«Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν». Με τα λόγια αυτά σχολίασε την είδηση περί ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών τόσο του ιδίου, όσο και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, που ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από την Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου Χρήματος το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης και του αδελφού του, αλλά και του ιδίου καθώς επίσης και του Βαγγέλη Μαλέσιου και της συζύγου του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε επίσης λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου, προσθέτοντας: «Να ξέρουν όμως ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας «Θαλής» που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό στην κυβέρνηση προφανώς δίνουν κουράγιο στους ΑΝΕΛ λέγοντας τους «μείνετε, όλο και κάποιον θα βάλουμε φυλακή. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ