ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα: «Δεν πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα»

Επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα: «Δεν πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την εκτίμησή του ότι δεν πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα -όπως για παράδειγμα η περικοπή συντάξεων- εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, διαπιστώνοντας ότι οι προσπάθειες ξεπέρασαν ακόμη και τα προβλεπόμενα στο πλαίσιο των πλεονασμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Ολάντ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να επιβληθεί πλέον κανένα επιπρόσθετο μέτρο λιτότητας στην Ελλάδα», εκτιμώντας ότι θα πρέπει να διευκολυνθεί η πρόσβαση της χώρας στις ιδιωτικές αγορές, σε μια εποχή μάλιστα που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εμποδιστεί, «αν η Ιταλία δεν σεβασθεί τις υποχρεώσεις της».

Ο κ. Ολάντ, μετά την επίσκεψη του στο hot spot του Ελαιώνα επισήμανε πως η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνία της με την Ευρώπη στο προσφυγικό διότι διαφορετικά «θα μπορούσαν να υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στις γενναίες χρηματοδοτήσεις που έχει δώσει η Ευρώπη».

Κληθείς να σχολιάσει την άνοδο της ακροδεξιάς την Ευρώπη, ο κ. Ολάντ απάντησε ότι θα πρέπει να εξεταστεί τι αντιπροσωπεύει η άκρα δεξιά. «Στην Γαλλία υπάρχει εδώ και καιρό η άκρα δεξιά. Αλλά θα πρέπει να δούμε και τι κάνει και σε επίπεδο, όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στην κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα. Ή στην Ιταλία τι συμβαίνει, μια κυβέρνηση άκρας δεξιάς βλέπουμε τι αντιπροσωπεύει. Υπάρχουν παραδείγματα. Τι γίνεται στην Πολωνία, τι γίνεται στην Ουγγαρία. Δεν φτάνει να είμαστε σε ιδεολογική αντιπαράθεση,. Θα πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν επιπτώσεις από την ψήφο των λαών», συμπλήρωσε.

«Εδώ η Χρυσή Αυγή, στη Γερμανία η AFD, βλέπουμε ότι δρουν κόμματα που ξεπερνούν την Ιστορία και όμως έχουν μια ιστορία. Και ορισμένοι δηλώνουν παρόντες σε τέτοια τρομερά κινήματα όπως είναι οι νεοναζί», κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ