ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιγουριά στο Μαξίμου για την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων

Σιγουριά στο Μαξίμου για την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων
Δεν περιμένει απρόοπτα η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν περιμένει δυσάρεστες εκπλήξεις το Μέγαρο Μαξίμου στην αποψινή ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Τα θεσμικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή διαμηνύουν ότι δεν έχουν εντοπίσει δυσαρεστημένους κυβερνητικούς βουλευτές κι ομοίως από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν διαφαίνεται κάποια διαφοροποίηση.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν διέκρινε κάποιο ανησυχητικό σημάδι στις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τους βουλευτές επιδιώκοντας επισήμως την ενημέρωσή του για τα προβλήματά τους, ατύπως ωστόσο την συσπείρωσή τους γύρω από την κυβέρνηση.

Ούτε η χθεσινή φουρνιά των βουλευτών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μετέφερε κάτι ανησυχητικό στον πρωθυπουργό πέραν της αγωνίας του να μην χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επαφή με την κοινωνία κάνοντας λάθη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Η αναφορά σε λάθη και υπερβολές σχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό της σύλληψης του καστανά της Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, θέμα που ούτως ή άλλως θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τον χειρισμό του θέματος και κυρίως για τον υπέρμετρο ζήλο που επέδειξε η αστυνομία «κυνηγώντας» έναν μικροπωλητή.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιβεβαιώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, διαμαρτυρόμενος για την επιχείρηση της αστυνομίας εις βάρος ενός καστανά.

Στο Μαξίμου λένε ότι «βεβαίως και πρέπει να γίνονται έλεγχοι», ωστόσο δεν είναι δυνατόν να καταδιώκονται με τέτοια υπερβολή απλοί άνθρωποι που βγάζουν το μεροκάματο την ίδια ώρα που πολλοί φοροφυγάδες δεν έχουν καν εντοπιστεί.

Για την κυβέρνηση είναι πολιτικό ατόπημα να εμφανίζεται να ασκεί την αυστηρότητά της σε έναν καστανά ενώ δεν έχει επιδείξει φοβερές επιδόσεις στον τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Επίσης, το Μαξίμου δείχνει πως δεν επιθυμεί να «ερεθίζει» τους πολίτες την ίδια στιγμή που δείχνουν ανοχή και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει απόψε το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, ενώ έπεται στις αρχές και το ασφαλιστικό που θίγει σχεδόν τους πάντες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Τετάρτη στην Χίο και την Λέρο για να επιθεωρήσει τα hot spots που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή προτού βρεθεί αντιμέτωπος την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με ευρωπαίους ηγέτες που επιθυμούν να καταλογίσουν στην Ελλάδα ασυνέπεια και την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί για μία ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η τελευταία τους επαφή λίγο μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα σκιάστηκε από τα πρωθυπουργικά tweets για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ