ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προτίμηση του Κώστα Καραμανλή για την αρχηγία της ΝΔ

Η προτίμηση του Κώστα Καραμανλή για την αρχηγία της ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το όνομα του Κώστα Καραμανλή επανήλθε τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο μετά τη νέα διαρροή πως ο πρώην Πρωθυπουργός στηρίζει τον Βαγγέλη Μειμαράκη, καθώς εκτιμά πως είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης.

Ακολούθησαν δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα που δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους και μάλιστα φρόντιζαν να αποδομήσουν αυτές τις «πληροφορίες» καλώντας ουσιαστικά, αλλά με ευγενικό τρόπο, τον κ. Καραμανλή αν έχει να πει κάτι να το πει ανοιχτά και δημόσια.

Τι όμως συμβαίνει πραγματικά με τον Κώστα Καραμανλή; Η αλήθεια είναι πως όσοι βουλευτές ή στελέχη επισκέπτονται το γραφείο της Παναγή Κυριακού αποχωρούν έχοντας την εικόνα πως ο πρώην Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε η αρχηγία να πάει στον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Σε άλλους το λέει ανοιχτά, σε άλλους όχι, είναι όμως σαφές πως στελέχη της ΝΔ που «τον ακούν» έχουν ταχθεί στο πλευρό του κ. Μειμαράκη.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι την «πολιτική παρέμβαση» στα εσωκομματικά του κόμματος που φέρεται να κάνει ο κ. Καραμανλής. Ο ίδιος είναι πολύ προσεκτικός και δεν πρόκειται να τοποθετηθεί.

Μάλιστα, συνεργάτες του και στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό του ξεκαθαρίζουν πως ο ίδιος παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη ΝΔ, δεν πρόκειται όμως να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ