ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρίες Γεννηματά γιατί δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας σκάλας στη Βουλή

Διαμαρτυρίες Γεννηματά γιατί δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας σκάλας στη Βουλή
eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έξω φρενών έγινε η Φώφη Γεννηματά όταν διαπίστωσε πως ο ανελκυστήρας σκάλας, για τα άτομα με αναπηρία, έξω από την αίθουσα της Γερουσίας δεν λειτουργούσε. 

Η διαπίστωση έγινε όταν ένας από τους προσκεκλημένους στην ημερίδα που διοργανώνει η ΔΗΣΥ στη Βουλή, για την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, ήταν άτομο με κινητικά προβλήματα που μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Στελέχη του κόμματος του πρότειναν να τον ανεβάσουν εκείνοι στην αίθουσα της Γερουσίας, εκείνος ωστόσο, για λόγους αξιοπρέπειας αρνήθηκε.

Η Φώφη Γεννηματά σε έξαλλη κατάσταση επικοινώνησε με το γραφείο του Προέδρου της Βουλής και του ειδικού γραμματέα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά υπάλληλοι του Κοινοβουλίου έφτασαν στην είσοδο της Γερουσίας για να δουν τι συμβαίνει. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, ο ανελκυστήρας σκάλας δεν λειτούργησε και ο καλεσμένος της ΔΗΣΥ παρέμεινε για αρκετή ώρα στον πρώτο όροφο, έξω από την αίθουσα της Γερουσίας.

Από τη Βουλή και το γραφείο του γενικού γραμματέα Κώστα Αθανασίου ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία. Σημειώνουν ότι ο έλεγχος που έγινε πριν από δύο εβδομάδες δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα στα μηχανήματα και στους ανελκυστήρες σκάλας και πως έχει κληθεί η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο να δει το θέμα που ανέκυψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ