ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Η κοινωνική κατακραυγή πρέπει να οδηγήσει στην αποφυλάκιση της καθαρίστριας

Παπαδημούλης: Η κοινωνική κατακραυγή πρέπει να οδηγήσει στην αποφυλάκιση της καθαρίστριας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Όπως η καθολική κοινωνική κατακραυγή, έστειλε και πάλι στη φυλακή τον Αριστείδη Φλώρο της Energa, έτσι και τώρα η κοινωνική κατακραυγή, πρέπει να οδηγήσει στην αποφυλάκιση της καθαρίστριας και σε μια δίκαιη κρίση». Αυτό αναφέρει στο λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«H κοινωνία πιέζει να επικρατεί η ισχύς του δικαίου. Όχι το δίκαιο των ισχυρών!», σημειώνει.

Η γυναίκα προκειμένου να αποκτήσει τα τυπικά προσόντα και να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού, άλλαξε από Ε’ σε ΣΤ’ το πιστοποιητικό της φοίτησης δημοτικού.

Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού.

Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε καταδικάσει την καθαρίστρια σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη.

Κατά τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας παρόλο που την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας, έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και προκλήθηκε «μεγάλη ζημία» καθώς της κατέβαλε μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, καταδικάζοντάς την σε δεκαετή κάθειρξη.



Η υπόθεση καταδίκης της 53χρονης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου το απόγευμα της Πέμπτης, ζητώντας να της διαβιβαστεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας προκειμένου να κινηθούν τυχόν διαδικασίες για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ