Βενιζέλος: «Fake» η ευαισθησία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το άρθρο 86 του Συντάγματος
Πηγή: Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την αναθεώρηση του άρθρου 86 επί υπουργίας του υπερασπίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απόπειρα αναθεώρησης κατά το δοκούν. 

«Έχει οργανωθεί και αναπαράγεται το μεγαλύτερο fake news. Το fake news το έχει καλλιεργήσει συστηματικά λέγοντας ψέματα ο κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος ο κ. Καμμένος», ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή και θύμισε ότι το επίμαχο άρθρο ψηφίστηκε το 2001 από 268 βουλευτές, με εκείνους του ΚΚΕ και του τότε ΣΥΝ να απέχουν.

«Είχαν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, μαζικά, εκτός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη», είπε και απαντώντας στην κριτική του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, είπε πως «τότε είχαν ψηφίσει πανηγυρικά και ο κ. Καμμένος και ο κ. Σγουρίδης και η κ. Κόλλια».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο υπήρξε πλήρης συνείδηση των μεγάλων αλλαγών που επέφερε η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, καθώς καταργήθηκαν τα ιδιώνυμα εγκλήματα, η προανακριτική επιτροπή αντικαταστάθηκε από επιτροπή απλής προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο που καταλήγει σε έκδοση παραπεμπτικού ή απαλλακτικού βουλεύματος.

Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παρασκευόπουλου.

Ευ. Βενιζέλος: Κύριε Παρασκευόπουλε εκτίθεστε με τις παρεμβάσεις που κάνετε.

Ν. Παρασκευόπουλος: Εφαρμόζω τον νόμο έστω κι αν εκτίθεμαι. Ηρεμήστε

Ευ. Βενιζέλος: Ηρεμήστε εσείς αν δε σας αρέσουν αυτά που ακούτε.

Ν. Παρασκευόπουλος: Ολοκληρώστε και αφήστε τις ψυχολογικές συμβουλές.

Ευ. Βενιζέλος: Όχι δεν είμαι εξ επαγγέλματος ψυχαναλυτής σας.
Κάνετε συνταγματική αναθεώρηση με πολιτικό κυνισμό χωρίς συνταγματικό έρεισμα. Έτσι αναθεώρηση του Συντάγματος δεν γίνεται.

Διαβάστε επίσης