ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδική Επιτροπή για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας ζητά η Γεννηματά

Ειδική Επιτροπή για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας ζητά η Γεννηματά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.

Στην επιστολή της μιλά για «δήθεν» ιστορική συμφωνία και επισημαίνει πως η σοβαρότητα του θέματος και η ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας, επιβάλλουν νηφάλιο διάλογο μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας για όλα τα θέματα, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.

«Οι ιστορικοί δε και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά Θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστούν προδήλως εθνικό και γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

«Ήταν άνθρακες ο θησαυρός, ήταν μια τεράστια κολοσσιαία φούσκα, η οποία διατάραξε την κατάσταση και μέσα στην εκκλησία και τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας και στην κοινωνία και νομίζω πως τώρα που έσκασε η φούσκα αυτή και πήγαν όλοι στα μεγέθη τους και αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις τους, μπορούμε να συζητήσουμε πολύ πιο ψύχραιμα και πολύ πιο ώριμα για το άρθρο 3 και το πραγματικό περιεχόμενο του», είπε.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε «σκληρή κακοποίηση» την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε όποιον υπερασπίζεται την ταυτότητα, είτε την εθνική, είτε τη θρησκευτική, αποκαλώντας τον ακροδεξιό.

«Εμείς λέμε ότι το κράτος είναι για όλους τους πολίτες και εσείς το αποκαλείτε εθνομηδενισμό», απάντησε η Σία Αναγνωστοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ