ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «κόκκινο» διατηρείται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη ΔΕΠΑ

Στο «κόκκινο» διατηρείται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη ΔΕΠΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψηλά στην ατζέντα επιδιώκει να διατηρήσει την υπόθεση της ΔΕΠΑ η ΝΔ και με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επίκαιρης επερώτησης για τη ΔΕΗ, άσκησε στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση και τον παριστάμενο υπουργό Γιώργο Σταθάκη. 

Από τη ΝΔ τόσο ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης όσο και οι επερωτώντες βουλευτές εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει επαρκείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα αυτό.

«Υπάρχει δίωξη εναντίον στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΠΑ για απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων. Υπάρχει δημόσια τοποθέτηση του εν λόγω στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι έπαιρνε εντολές γι’ αυτήν την παράνομη ενέργεια από έξι υπουργούς. Δεν μπορείτε να σιωπάτε και πολύ περισσότερο δεν μπορείτε να κουνάτε το δάχτυλο στη ΝΔ», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Κωστής Χατζηδάκης. Διερωτήθηκε μάλιστα, γιατί ακίνητα αξίας 9 εκατ. ευρώ δόθηκαν για ανταλλαγή με άλλα αξίας 90 εκατ. ευρώ «Θα μας πει η κυβέρνηση αν είναι αλήθεια ή όχι ότι επιχειρήθηκε επί ημερών σας να γίνει παράνομη ανταλλαγή ακινήτων για συμψηφισμό χρεών μεταξύ ΔΕΠΑ και ΕΛΦΕ Λαυρεντιάδη;» ήταν το ερώτημα που έθεσε προς την κυβέρνηση.

Για κραυγαλέο σκάνδαλο έκανε λόγο εκ μέρους της ΔΗΣΥ κι ο Γιάννης Μανιάτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σιωπά. Μάλιστα συνέδεσε το θέμα με τον χειρισμό της υπόθεσης C4I και τη στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι για τον πρώην πρωθυπουργό ο φάκελος ήρθε αμελλητί στην Βουλή, χωρίς κανένα έγκυρο στοιχείο, αλλά ο φάκελος που εμπλέκει πέντε υπουργούς και το Μέγαρο Μαξίμου δεν αντιμετωπίζεται το ίδιο. «Το θέμα της ΔΕΠΑ έχει γίνει σε σειρές, το έχουμε κάνει Netflix», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Απέρριψε την κριτική ότι η κυβέρνηση σιωπά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι έχουν υπάρξει εκτενείς ανακοινώσεις. Παρέπεμψε στη συζήτηση ειδικά για το θέμα της ΔΕΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα και σημείωσε με έμφαση πως θα φανεί «αν το σκάνδαλο είναι φαντασιακό, υπαρκτό ή ανύπαρκτο». Συνέχισε δε, λεγοντας πως θα προσπαθήσει πολύ η αντιπολίτευση να κλονίσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη οι σημερινές οφειλές των 120 εκατ. ευρώ προκύπτουν από αρχικό χρέος 80 εκατ. ευρώ επί των ημερών της ΝΔ συν 25 εκατ. ευρώ από τους τόκους υπερημερίας επί αυτών των χρεών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ