ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Ο αγώνας της Κύπρου δεν έχει βρει ακόμα την ιστορική του δικαίωση

Παυλόπουλος: Ο αγώνας της Κύπρου δεν έχει βρει ακόμα την ιστορική του δικαίωση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την προσωπικότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου, και τον άοκνο αγώνα του για την επίλυση του Κυπριακού εξήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη την Κυριακή στο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κύπρου, για τα δέκα χρόνια από το θάνατό του.

«Το σημερινό Μνημόσυνο αποδεικνύει, με τον πιο εμβληματικό μάλιστα τρόπο, ότι το πνεύμα του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι μαζί μας. Και το κυριότερο, μας βρίσκει όλους -όλον τον Ελληνισμό- παρόντες και ενωμένους στην μεγάλη Εθνική μας Υπόθεση, για την οποία ο Τάσσος Παπαδόπουλος αγωνίσθηκε, αόκνως και με συνέπεια, ως το τέλος της ζωής του: Την Υπόθεση που αφορά την οριστική δικαίωση της Μαρτυρικής Κύπρου, μεσ’ από την πλήρη αποκατάσταση της Ελευθερίας, της Ακεραιότητας και της Κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μάλιστα υπό όρους που ανταποκρίνονται, στο ακέραιο, στο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με δεδομένο το ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες και αναπόσπαστο μέλος τόσο της Διεθνούς Κοινότητας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Σ’ αυτό τον μεγάλο αγώνα της δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού Προβλήματος στο πλαίσιο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου δηλώνουμε σήμερα, στην Μνήμη του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, ότι είμαστε όλοι οι Έλληνες παρόντες και ενωμένοι, στηρίζοντας, σταθερά και με ειλικρίνεια, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Φίλο κ. Νίκο Αναστασιάδη. Ο οποίος έχει αναλάβει, με θάρρος και αποφασιστικότητα, να φέρει σε πέρας αυτή την μεγάλη αποστολή».

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε με έμφαση: «Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να μην λησμονάμε ότι ο αγώνας της Κύπρου δεν έχει βρει ακόμα την ιστορική του δικαίωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ