ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Κοινό μέτωπο-ανάχωμα απέναντι στον ακροδεξιό νεοεθνικισμό

Σκουρλέτης: Κοινό μέτωπο-ανάχωμα απέναντι στον ακροδεξιό νεοεθνικισμό
Eurokinissi/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

"Η διαμόρφωση ενός μετώπου ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Αριστερά, την Οικολογία και τις Δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, που απαγκιστρώνονται από τον νεοφιλελευθερισμό, μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι στον ακροδεξιό νεοεθνικισμό", υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο "Έθνος της Κυριακής" ασκεί κριτική στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και σημειώνει χαρακτηριστικά: "Το ΚΙΝΑΛ διακατέχεται από μια αντισυριζαίϊκη υστερία. Όσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λοξοκοιτάει προς τα δεξιά, τόσο θα συρρικνώνεται η απήχηση του”.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τονίζει πως ο Νίκος Μπελαβίλας στον Πειραιά και η Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη είναι δύο πρόσωπα που με την υποψηφιότητα τους τιμούν την Αυτοδιοίκηση. Σε ότι αφορά στον δήμο Αθηναίων συστήνει λίγη υπομονή.

Στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί την πολιτική ζωή για να "εξοντώσει" τους πολιτικούς της αντιπάλους, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: "Η αλλεργία της αντιπολίτευσης απέναντι στη Δικαιοσύνη την εκθέτει. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, αυτές να καταλογίζονται. Η δημοκρατία μας έχει ανάγκη από κάθαρση και από πάταξη της διαφθοράς και η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ