ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων
EUROKINISSI

«Η δικιά σας κυβέρνηση ήταν αυτή που ανατίναξε τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είναι οξύμωρο να ασκείτε κριτική. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του, αλλά συνολικά την κυβέρνησή σας. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, δείχνοντας με το καλημέρα τις προθέσεις του για σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και της μακράς λιτότητας. Την κυβέρνηση των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων. Την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής. Τους κομματικούς διορισμούς σας και την πολιτική για το κόμμα και όχι για την πατρίδα. Δεν σας καταψηφίζουμε μόνο εμείς αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Θα κλείσει στις εκλογές ο χειρότερος κύκλος της μεταπολίτευσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια από την περίοδο που ήσασταν στην αντιπολίτευση. Στρατηγική που βρίσκει αντίθετους τους πολίτες και εκείνους που σας ψήφισαν. Μέρος της στρατηγικής σας είναι η στοχοποίηση μέρους των ΜΜΕ.

Στοχοποιείτε έντυπα και σταθμούς εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στην μεταπολίτευση. Έχετε στοχοποιήσει πρόσωπα και έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις. Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνετε σε κάποιες γιάφκες γεννιέται όμως στα λόγια διχασμού και ακραίου μίσους.

Η τρομοκρατία θρέφεται στην κοινωνία και ένα τμήμα της έχει αποκτήσει αίσθημα ανοχής και φέρετε προσωπική ευθύνη κ Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για καθεστώς ανομίας που έχετε εγκαταστήσει στην κοινωνία πολλές φορές με τη δική σας ενθάρρυνση. Σας είχα προειδοποιήσει ότι οι καταλήψεις γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να μετατραπούν σε καλάσνικοφ. Όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας τότε εισπράττονται και τα αποτελέσματά της.

Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται αγωνιστές ή παιδία, αποκτούν άλλοθι οι ενέργειές τους. Όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται πρόσωπα τότε γίνονται πιο εύκολοι οι στόχοι των τρομοκρατών. Από την πλευρά μου λέω: όσο ανοικτή η Δημοκρατία σε απόψεις, τόσο αμείλικτη θα είναι απέναντι σε όσους προσπαθούν να την φιμώσουν με βία.

Όσοι φαντασιώνονται επαναστάσεις να ξέρουν ότι θα οδηγηθούν επί των ημερών μας στην Δικαιοσύνη».

Για την δική του στάση προανήγγειλε: «Από την πλευρά μου, ένα μόνο θα πω: Όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία στις διαφορετικές απόψεις, τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να τις φυμώσουν με τη βία. Και όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών να ξέρουν ότι επί των ημερών μας θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα».

«Η Ελλάδα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που το είχε ανάγκη. Διαλύσατε την μεσαία τάξη», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας:

To QE ο κ. Τσίπρας πρώτα το αρνήθηκε, πρόπερσι το έθεσε ως μέγα στόχο, πέρυσι το είπε «εναλλακτική λύση» και φέτος τι έκανε; Απλώς το έχασε! Κάπου 2,6 τρισ. ευρώ πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και η Ελλάδα πόσα πήρε; Ούτε ένα ευρώ.

«Το 2015 η χώρα διχάστηκε σ΄ένα δημοψήφισμα παρωδία και έχασε τις τράπεζές της, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας: Πήρατε μέτρα 11 δισ. από τα οποία επιστρέφετε το ένα ως προεκλογικό φιλοδώρημα.

Υποδεχόμαστε το νέο έτος με μια κοινωνία που ύστερα από 29 αυξήσεις φόρων, 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις και μείωση των μισθών παραμένει και σήμερα φυλακισμένη στην λιτότητα και με μια κυβέρνηση ανίκανη παρά την "κατανόηση" που σας δείχνουν οι δανειστές να μπορέσει να προχωρήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας τώρα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της με δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Αυτό που παρέμεινε είναι η εποπτεία την οποία καμιά άλλη χώρα δεν την έχει».

«Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε αξιόπιστος ούτε αναπτυξιακός. Άλλωστε σε κανέναν από τους 4 προϋπολογισμούς δεν πιάσατε τους στόχους ανάπτυξης. 4 στις 4 αποτυχίες», ανέφερε και περιέγραψε τον στόχο του κόμματός του:

«Τον στόχο μας περιγράφει το δίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες καλές δουλειές».

Η ΝΔ καλείται να γεφυρώσει παλιά και νέα ρήγματα στην κοινωνία, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές».

«Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας κι έτσι να διεκδικήσει την μείωση των υπερβολικών υπερπλεονασμάτων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά τις προτάσεις του κόμματός του για τον ΕΝΦΙΑ είπε: «Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% μέσα σε 24 μήνες, ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνεται στο 20% από 29% σήμερα και στα μερίσματα στο 5% από 15% σήμερα. Έτσι, σε μία διετία, ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα πέσει στο 24% από 40% σήμερα. Ο ΦΠΑ στην εστίαση και στο τουριστικό προϊόν μειώνεται στο 13%. Τελικός στόχος είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 22%. Ενώ το όριο υπαγωγής σ' αυτόν αυξάνεται στις 25.000 ευρώ από 10.000 σήμερα, ώστε να ανασάνουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι ιδιωτικές επενδύσεις στηρίζονται μέσα από ένα πλέγμα φορολογικών, γραφειοκρατικών και διοικητικών εργαλείων. Το θηριώδες πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους αντιμετωπίζεται δραστικά».

Έκανε επίσης αναφορά στην δέσμευσή του για «ενιαία ρύθμιση 120 δόσεις για όλους τους οφειλέτες του δημοσίου ξεκινώντας με όσους χρωστούν ως 3.000 ευρώ. Πρόγραμμα «δεύτερη ευκαιρία» για όσους χρωστούν στις τράπεζες και έχουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Επιβράβευση συνεπών οφειλετών. Τολμηρή διαγραφή χρεών που αφορούν πτωχευμένες εταιρείες και «κουφάρια» δεκαετιών, που καταγράφονται μόνο θεωρητικά. Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης εναντίον των στρατηγικών κακοπληρωτών. Και επίλυση-εξπρές των 250.000 εκκρεμών υποθέσεων από Μηχανισμό Επίλυσης Διαφορών με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό».

Αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στο κοινωνικό του πρόγραμμα:

Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται και το Ασφαλιστικό σύστημα αποκτά τρεις πυλώνες -με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα. Τα αποθεματικά των ταμείων θα μπορούν να επενδύονται και να αυξάνονται, αυξάνοντας την αποταμίευση και τις επενδύσεις στην οικονομία, αλλά και τη σύνταξη που θα λάβει από τον «ατομικό του κουμπαρά» κάθε νέος ασφαλισμένος...Στηρίζουμε τους πιο αδύναμους με εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 φτωχότερους συμπολίτες μας. Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια μπροστά στον δημογραφικό κίνδυνο. Η Πολιτεία ενισχύει με 2.000 ευρώ κάθε νέα γέννηση στην Ελλάδα.

Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Και τέλος οι μισθοί συνδέονται με την ετήσια ανάπτυξη της χώρας. Αλλά οι κατώτατοι μισθοί θα έχουν διπλάσια αύξηση από τον ρυθμό αύξηση του ΑΕΠ κάθε χρόνο.

Αναφέρθηκε στο ονοματολογικό κάνοντας κριτική στην ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη και τάχθηκε κατά της μυστικής ψηφοφορίας ενώ επανέλαβε ότι η θέση της Ν.Δ είναι κρυστάλλινη «απέναντι στο σφάλμα των Πρεσπών και δεν θα το ψηφίσουμε. Γιατί ποτίζει τον αλυτρωτισμό, ξυπνάει εθνικισμούς και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και στις δύο χώρες».

Ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναφερθεί και στην Αλβανία και πρόσθεσε: «Από το Ελληνικό κοινοβούλιο στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα Τίρανα. Αν η Αλβανία δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας, μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές τις φιλοδοξίες».

Επίθεση όμως έκανε και στο «ηθικό πλεονέκτημα καταγγέλλοντας σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ: Ο σταθμός του Θριασίου, το 1,6 δισ. του Μεταναστευτικού, τα 700 εκατομμύρια του "Ελευθέριος Βενιζέλος", η ΔΕΗ των Σκοπίων, τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία. Και βέβαια η ΔΕΠΑ με τα φέσια των δεκάδων εκατομμυρίων για να εξυπηρετήσετε συμφέροντα με τα οποία διαπλέκεστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ