ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα προειδοποίηση Καμμένου σε Τουρκία: Ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουν, θα τους συντρίψουμε

Νέα προειδοποίηση Καμμένου σε Τουρκία: Ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουν, θα τους συντρίψουμε
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Νέα προειδοποίηση προς την Άγκυρα απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τη Λέρο, όπου συναντήθηκε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής του νησιού.

«Το μήνυμα που στέλνουμε όλοι μαζί είναι ότι όσο βρισκόμαστε όρθιοι και ζωντανοί δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητήσει κανείς την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα», τόνισε ο κ. Καμμένος με στόμφο και συμπλήρωσε:

«Να ξέρουνε πολύ καλά όλοι αυτοί που προκαλούν ότι καλό θα ήταν γι' αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις. Από κει και πέρα, ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουν, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε».

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε πως η Ελλάδα αποζητά μόνη την ειρήνη και την ομαλή συνύπαρξη, όμως, όπως τόνισε, «δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

Να σημειωθεί πως τουρκικά F-16 προχώρησαν σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σήμερα. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος F-16 εισήλθε στον FIR Αθηνών στις 08:42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα (08:43) πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Ένα λεπτό αργότερα (08:44) το ζεύγος των τουρκικών εξήλθε του FIR Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ