ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Το 62% των πολιτών επιθυμεί πρόωρες εκλογές

Δημοσκόπηση: Το 62% των πολιτών επιθυμεί πρόωρες εκλογές
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πως το 62% των πολιτών επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται ως το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για τη Real News, το 30% των ερωτηθέντων θέλει να διεξαχθούν εκλογές πριν από το Μάιο του 2019. Το 32% θέλει να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Από την άλλη, το 31,3% επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Το 36,3% των ερωτηθέντων θεωρεί «αρκετά πιθανή» την λήψη επιπλέον μέτρων, ένα 17,2% κρίνει πως αυτό είναι «πολύ πιθανό», ενώ το 23,5% «λίγο πιθανό» και το 14% «καθόλου πιθανό», με ένα 9% να αναφέρει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Αθροιστικά, λοιπόν, προκύπτει πως το 53,5% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ το 37,5% εκτιμά ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, είναι το πολιτικό πρόσωπο το οποίο θα πρωταγωνιστεί τη νέα χρονιά. Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 26,3%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%. Ένα ποσοστό 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

Τέλος, οι πολίτες σε ποσοστό 75,9% (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι») δηλώνουν πως θέλουν εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου». Από την άλλη, σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ