ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το φλουρί της πίτας της Προεδρικής Φρουράς

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το φλουρί της πίτας της Προεδρικής Φρουράς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έπεσε το φλουρί κατά την κοπή της πίτας της Προεδρικής Φρουράς, και όπως είπε ο υπεύθυνος, «χωρίς δόλο».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι «σήμερα τηρούμε την παράδοση όπως πρέπει: Κόβουμε την πίτα την Πρωτοχρονιά, την ίδια μέρα. Και είναι μια όμορφη παράδοση την οποία ακολουθούμε».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ιστορική αποστολή και στο ρόλο της Προεδρικής Φρουράς σημειώνοντας ότι «το 2018 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός για την Προεδρική Φρουρά. Γυρίσατε σχεδόν όλο τον Κόσμο. Και κάθε επίσκεψή σας, σε κάθε γωνιά του Κόσμου, ήταν μια "λάμψη" από Ελλάδα. "Λάμψη" Ιστορίας, "λάμψη" Πολιτισμού... Γιατί, πέρα από την καθημερινή της αποστολή, έχει και αυτή την συμβολική αποστολή να εκπληρώσει η Προεδρική Φρουρά. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και για το γεγονός ότι το κτίριο σιγά-σιγά συμπληρώνεται μέσα από τις προσπάθειες και όλων των προηγουμένων Προέδρων. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι πλέον η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της: Τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, όταν ξέρουμε την σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας- Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας. Και, επιπλέον, χαίρομαι γιατί μέσα από τα δύο Λευκώματα τα οποία εκδίδονται, αποτυπώνεται μ΄ έναν τρόπο που ταιριάζει στην Ιστορία της Προεδρικής Φρουράς όλη η παράδοσή της, όλη η πορεία της. Διότι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτές τις μνήμες. Να τις διαφυλάξουμε γιατί μέσα απ΄ αυτές τις μνήμες μπορούμε να εκπέμψουμε αυτό, το οποίο πρέπει να συμβολισθεί και σήμερα και αύριο από εσάς, που είσθε η ψυχή της Προεδρικής Φρουράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ