Υπόθεση Novartis: Πολιτική διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ - Γεννηματά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
Πηγή: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής έχουν προκαλέσει οι σημερινές δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis.

Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για «απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων».

«Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι’ αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στο γραφείο της στη Βουλή με το προεδρείο της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι προασπίζει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους Δικαίου.

«Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις, και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυρία Γεννηματά ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της ΝΔ

Στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Παρασκευής, σημειώνοντας πως «για άλλη μια φορά η κυρία Γεννηματά ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της ΝΔ»

«Αυτό, το περιμέναμε. Δεν περιμέναμε, όμως, να υιοθετήσει και τα επιχειρήματα ανθρώπων, οι οποίοι ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

«Σε αντίθεση με άλλες, η σημερινή κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ας μην ανησυχεί, λοιπόν, η κυρία Γεννηματά, κι ας μην παριστάνει την εγγυήτρια της Δημοκρατίας», κατέληξε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!