ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς.

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Αθήνα ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Ο παλαιστίνος πρόεδρος θα συναντηθεί στις 12:00 σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενώ στις 14:30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και κατόπιν θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Παρουσία του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης θα αναγνώσει κείμενο ειδικής απόφασης που ελήφθη για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας με την οποία καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό Κράτος και να συνδράμει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών για την λύση του ζητήματος.

Η παλαιστινιακή αρχή καταβάλλει προσπάθεια ώστε να διευρυνθεί το φάσμα των χωρών που αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος. Έως τώρα το έχουν αναγνωρίσει 138 κράτη, μεταξύ αυτών και η Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει το κείμενο της απόφασης στον Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος αργότερα θα μιλήσει στην αίθουσα της Γερουσίας.

Πριν αναχωρήσει, ο Μαχμούτ Αμπάς θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο.

Δείτε ακόμα

Στη Βουλή ο Μαχμούντ Αμπάς στις 22 Δεκεμβρίου

Στην Ελλάδα ο Αμπάς, τι περιμένει για την Παλαιστίνη από κυβέρνηση

Τσίπρας: Υπέρ παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ