ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης, Κουίκ και Παπαχριστόπουλος έδωσαν το «παρών» στην ομιλία Τσίπρα για τις Πρέσπες

Δανέλλης, Κουίκ και Παπαχριστόπουλος έδωσαν το «παρών» στην ομιλία Τσίπρα για τις Πρέσπες
Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

Στην εκδήλωση «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς επίσης oι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης και η Μαρία Ρεπούση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής τα βλέμματα συγκέντρωσαν ο Σπύρος Δανέλλης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς θεωρούνται «υποψήφιοι» για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σπύρος Δανέλλης επανέλαβε τη θέση του για το μακεδονικό, επισημαίνοντας πως οι πολιτικές που ασκήθηκαν μέχρι στιγμή έκαναν μεγάλη ζημιά στη χώρα. Χαρακτήρισε μοιραίο πρόσωπο για το αδιέξοδο τον Αντώνη Σαμαρά και μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «σαν να παρακολουθούμε αρχαία τραγωδία ο γιος υποτάσσεται στον φονιά του πατέρα του». Υπεραμύνθηκε του κόμματός του λέγοντας πως έχει σηκώσει περισσότερα βάρη από εκείνα που του αναλογούν.

«Η ιστορική επιτυχία πιστώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς με τον Ντιμιτρόφ γράφονται στην ιστορία. Το Μακεδονικό δεν είναι απλώς ένα εθνικό θέμα είναι ταυτοτικό θέμα για τα κόμματα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δανέλλης.

«Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ άλλαξε το Σύνταγμα της. Τώρα είναι η σειρά μας οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να δείξουν προς το μεγάλο κάδρο, κινδυνεύει η ύπαρξη της ίδιας της Ευρώπης», κατέληξε ο βουλευτής του Ποταμιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ