ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης: Μπακογιάννη κατά Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης: Μπακογιάννη κατά Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βεντέτα με τον Πάνο Καμμένο έχει ανοίξει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάστηκε μαζί του.

Η πρώην υπουργός με αφορμή δε, την επίθεση του κ. Καμμένου μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Star στον Πρόεδρο της Βουλής, είπε:

«Το ήθος και το ύφος των πολιτικών χαρακτηρίζει τους ίδιους και τα κόμματα που υπηρετούν. Να τον χαίρεστε τον κ. Καμμένο. Τον αναντικατάστατο υπουργό Άμυνας. Να τον χαίρεστε τον κυβερνητικό σας εταίρο με τον οποίον είχατε λαμπρά συνεργασία. Αυτόν που σήκωσε δυο Mirage χωρίς να υπολογίζει πόσες χιλιάδες ευρώ κόστισαν αυτές οι πτήσεις στον ήδη ισχνό προϋπολογισμό του Άμυνας».

Στην ομιλία της για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση η κ. Μπακογιάννη απάντησε και στους υπαινιγμούς του πρωθυπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικογενειακή ιστορία και τα περί αποστασίας.

«Είμαι περήφανη για τους δημοκρατικούς αγώνες του πατέρα μου. Εύχομαι το ίδιο να είναι και ο κ. Τσίπρας για τον δικό του πατέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε και θέμα με την σύνθεση των επιτροπών μετά το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Όπως είπε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό στη σύνθεση των επιτροπών θα πρέπει να αντανακλάται η δύναμη κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 145 βουλευτές.

Μάλιστα, λίγο αργότερα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περάσει από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, χαμογέλασε με νόημα και ανέφερε «τι λέτε εσείς, μπορεί να περάσει;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ