ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολεμική Αεροπορία: Εκπαιδευτική η πτήση των Mirage πάνω από το Πεντάγωνο για την αποχώρηση Καμμένου

Πολεμική Αεροπορία: Εκπαιδευτική η πτήση των Mirage πάνω από το Πεντάγωνο για την αποχώρηση Καμμένου
Φωτογραφία αρχείου EPA

Εξηγήσεις στην κοινή γνώμη δίνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, για την πτήση των δύο Mirage 2000-5 πάνω από το Πεντάγωνο, κατά τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Πάνο Καμμένο στον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας και τέως αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι η πτήση των αεροσκαφών Μ2000-5 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή, των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη πτήση προκάλεσε έντονη διαμάχη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήνει αιχμές για το κόστος της πράξης αυτής.

«Από πότε σηκώνονται μαχητικά για να αποδώσουν τιμές στους υπουργούς;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα:

«Μην μου κουνάτε λοιπόν εμένα το δάχτυλο κ. Τσίπρα και απαντήστε μας πόσο στοίχισαν οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Πεντάγωνο για την τελετή παράδοσης - παραλαβής».

anakoinosi01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ