ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος:«Πράξη νόθευσης που ισοδυναμεί με πραξικόπημα οι αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών»

Καμμένος:«Πράξη νόθευσης που ισοδυναμεί με πραξικόπημα οι αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών»
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Πράξη νόθευσης ή παράβασης του Κανονισμού που θα ισοδυναμούσε με συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», χαρακτηρίζει ο Πάνος Καμμένος τυχόν αλλαγή στη σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, όπου θα συζητηθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τον καλεί να λάβει υπόψη τα σχετικά άρθρα του Κανονισμού και του Συντάγματος και να μην προχωρήσει στην αύξηση των μελών της Επιτροπής.

«Σήμερα 18/1/19 πληροφορηθήκαμε ότι αίφνης παρουσιάζεται ως νέο σενάριο ενδεχόμενης συνδρομής στην εξέλιξη της διαδικασίας κύρωσης από την Ολομέλεια της Βουλής του προσυμφώνου των Πρεσπών, ακόμη και στην περίπτωση απόρριψης, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, σενάριο κατά το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, με τον ισχυρισμό, ότι η απόφαση της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων είναι τάχα, γνωμοδοτική- συμβουλευτική», αναφέρει και επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού και του Συντάγματος, υποστηρίζει ότι η αποδοχή του νομοσχεδίου από την Επιτροπή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εισαγωγή και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Η μόνη εξαίρεση που αναγνωρίζει το Σύνταγμα, σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι ο προϋπολογισμός. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου καλεί σε εγρήγορση τις πολιτικές δυνάμεις σε περίπτωση που η πλειοψηφία εισάγει την συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια χωρίς να έχει θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Πάνου Καμμένου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ