ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κομβικός ρόλος του Αλέκου Φλαμπουράρη για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο κομβικός ρόλος του Αλέκου Φλαμπουράρη για την προστασία της πρώτης κατοικίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Καθοριστικός είναι ο ρόλος του Αλέκου Φλαμπουράρη στο υπό διαμόρφωση νέο πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία.

Ο αρμόδιος υπουργός για το χρηματοπιστωτικό τομέα έχει το τελευταίο διάστημα επαφές με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν τα κριτήρια τα οποία θα προστατεύουν τους αδύναμους δανειολήπτες.

Βασικός στόχος του υπουργού είναι το πλαίσιο που θα ισχύσει να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τη πλειοψηφία των δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας αποτελεί κλειδί, σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, για την ένταξη στο νέο πλαίσιο μεγαλύτερου αριθμού πολιτών.

Όπως είχε τονίσει πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Επικράτειας:

«Ο στόχος της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών -ανεξάρτητα από τη μορφή της δανειοδότησης και της εγγύησης, περιλαμβανομένης αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, κατά τον χρόνο απόκτησης, 450.000 συνολικής περιουσίας και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ- είναι να προστατευθεί και νομίζουμε ότι θα το πετύχουμε.

Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα που θα προβλέπει γρήγορες διαδικασίες, με προσαρμογή δόσεων στις πραγματικές αξίες και αποτελεσματικό, με συμμετοχή του κράτους που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες, από κόκκινα δάνεια, που θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, αφού θα τηρήσουν τη μειωμένη δόση και θα εξασφαλίσει έσοδα στο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να παίξει τον πραγματικό του ρόλο, δηλαδή της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ