ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για Θεοχαρόπουλο: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να υπόσχομαι θέσεις

Γεννηματά για Θεοχαρόπουλο: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να υπόσχομαι θέσεις
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Εγώ δεν κάνω νταραβέρια, μόνο δημόσιες πολιτικές συνεργασίες» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά απαντώντας στους ισχυρισμούς Θεοχαρόπουλου ότι του πρότεινε θέση στο Επικρατείας για να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Εγώ δεν είμαι Τσίπρας» είπε λίγο νωρίτερα στη συνέντευξη της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αναγνώρισε πως «η ευθύνη μου είναι, ότι έκανα πίσω και δέχθηκα το αίτημα για πολυκομματικό φορέα» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δίστασε να ρίξει χημικά ακόμα και σε μικρά παιδιά απλά και μόνο για να διαλύσει το συλλαλητήριο. «Απαράδεκτο που ο κ. Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Φώφη Γεννηματά απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με άλλο κόμμα, λέγοντας ότι «θα φανεί ενόψει των εκλογών». Εξηγώντας γιατί παρά το ότι δεν είχε επιβληθεί κομματική γραμμή διέγραψε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, σχολίασε πως την ώρα της ψηφοφορίας η μειοψηφία πρέπει να ακολουθεί την γνώμη της πλειοψηφίας - και στη σημερινή πολιτική συγκυρία «η ψήφος στις Πρέσπες είναι ψήφος στήριξης της κυβέρνησης».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση την χαρακτήρισε παρδαλή ενώ ερωτώμενη για τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου, υπενθύμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός, δεν έδωσε εθνικότητα και γλώσσα.

Τέλος όσον αφορά το έκτακτο συνέδριο, εξήγησε ότι στόχος του θα είναι να οδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής στην επόμενη φάση, στην εκλογή οργάνων όπως πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα. Για το μέλλον των κομμάτων που συμμετείχαν, είπε ότι έχει έρθει η ώρα όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ