ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Θα στηρίξω ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ

Καμμένος: Θα στηρίξω ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ότι θα στηρίξει ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ για το Μακεδονικό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους, οι ΑΝΕΛ θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην περάσει η συμφωνία και να μην παραχωρηθεί ο όρος Μακεδονία.

Νωρίτερα, πάντως ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να προχωρήσει σε πρόταση μομφής τις επόμενες ώρες

«Κρατώ ως επιφύλαξη ότι η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση, είναι μέσα στις γενικότερες σκέψεις και συζητήσεις που υπάρχουν. Το τι ακριβώς θα γίνει είναι στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αποφασίζει για τη γενικότερη στρατηγική του κόμματος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι τετελεσμένη, «τόσο από τους "πρόθυμους" βουλευτές όσο και από τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ασκήσαμε και θα εξακολουθούμε να ασκούμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση ώστε αυτή η συμφωνία να μην ολοκληρωθεί, να μην υπερψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Όσο και αν έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα, ζούμε την τελευταία πράξη της ολοκλήρωσης μιας διαδικασίας η οποία είναι άκρως αντίθετη με τα εθνικά μας συμφέροντα», συμπληρώνει.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζει ο κ. Τσιάρας, διευκρινίζοντας ότι η κατάθεση πρότασης μομφής θα αποτελέσει συλλογική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάθε βουλευτής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον καθρέφτη της ατομικής του ευθύνης», σημειώνει ο κ. Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι «η επιλογή του καθενός θα καταγραφεί στην ιστορία».

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις στο Ποτάμι καθώς και τη διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Τσιάρας σχολιάζει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ με την αρχική του επιμονή να προχωρήσει με αυτή τη συμφωνία επιχείρησε να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ και στο χώρο της κεντροδεξιάς, τελικά μετέφερε το πρόβλημα τόσο στην κυβέρνησή του, διαλύοντάς την, όσο και στον χώρο της κεντροαριστεράς, με τη διάλυση του Ποταμιού και τη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ