ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Τσίπρα για συστράτευση απέναντι στο σκοταδισμό

Μήνυμα Τσίπρα για συστράτευση απέναντι στο σκοταδισμό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε συστράτευση απέναντι στο σκοταδισμό, το ρατσισμό και τον φασισμό που μολύνουν τις κοινωνίες κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις και τα κινήματα ο Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίο για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, που προκάλεσε σοβαρά ρήγματα στα κόμματα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια δικαιοκρατική υποχρέωση της Πολιτείας και μια δέσμευση της κυβέρνησής του
που πραγματοποιείται, υπογραμμίζοντας πως με την ψήφιση του νομοσχεδίου κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής, που οδήγησε ακόμη και σε καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Χρειάζεται εγρήγορση και πολιτικό θάρρος για να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να κυριαρχήσει της δημοκρατίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πολλοί ερμήνευσαν την αποστροφή του αυτή και ως ένα μήνυμα προς τον κυβερνητικό
του εταίρο που επέλεξε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Υποστήριξε ακόμη, πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να φέρει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια προς ψήφιση στη Βουλή και μίλησε για σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισοτιμία όλων των συμπολιτών μας απέναντι στο νόμο. «Σήμερα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, να συμβιώσουν», ανέφερε και πρόσθεσε πως με την ψήφισή του δικαιώνονται αγώνες και ανοίγονται νέοι δρόμοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ