ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασία Χριστοδουλοπούλου προς ΝΔ: «Είστε σύγχρονοι κουκουλοφόροι»

Τασία Χριστοδουλοπούλου προς ΝΔ: «Είστε σύγχρονοι κουκουλοφόροι»
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώνεται η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο χαρακτηρισμός «σύγχρονοι κουκουλοφόροι» που απέδωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στους βουλευτές της ΝΔ, προκάλεσε ένταση και αντιδράσεις.

«Η ΝΔ ενορχηστρώνει τις επιθέσεις κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είστε οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι, όπως στον εμφύλιο. Εσείς με στοχοποιείτε, ο πρόεδρος σας με έδωσε στους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, είστε οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι», είπε προς τα έδρανα της ΝΔ, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις.

«Ελέγχθησαν επικίνδυνα πράγματα, ότι στη ΝΔ υπάρχουν σύγχρονοι κουκουλοφόροι και ότι η ΝΔ επιδοτεί τη Χρυσή Αυγή», αντέδρασε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Απορρίπτουμε με τον πιο σκαιό τρόπο όλα αυτά και δηλώνουμε ότι η ΝΔ δεν έχει σχέση με το οποιοδήποτε επεισόδιο του οποιουδήποτε. Η ΝΔ έχει δώσει αίμα στην προσπάθεια της κατά της τρομοκρατίας και δεν νομιμοποιείται όποιος παρέστη μάρτυρας της τρομοκρατίας να έρχεται εδώ και να μας κουνάει το χέρι εμείς δώσαμε αίμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε πως το κόμμα του έδωσε μάχες κατά της Χρυσής Αυγής. «Για την Χρυσή Αυγή έχουμε δώσει μάχες και ελπίζω τις μάχες αυτές στο μέλλον θα τις δώσουμε όλες μαζί όποιος το διασπά αυτό το ενιαίο μέτωπο είναι απερίγραπτος και απαράδεκτος», συμπλήρωσε.

Να διαγραφούν από τα πρακτικά η φράση «κουκουλοφόροι» ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καλώντας την να είναι πιο προσεχτική.

Νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας», καθώς –όπως είπε- η επιχειρηματολογία της είναι πιο σκοπιανή από τους Σκοπιανούς.

«Δεν είναι εδώ μέσα χασαποταβέρνα της Μάντρας για να μιλάνε στο ακροδεξιό ακροατήριο τους. Ζητάω από τους βουλευτές της ΝΔ όπως κάνουμε και με τη Χρυσή Αυγή να καταδικάσουμε και τις δηλώσεις Βορίδη. Οι τσεκουροφόροι τι σήμα δίνουν στην ελληνική κοινωνία;», σχολίασε ο Νίκος Ξυδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ